понеделник, 29 април 2024 г.

„Ман Сити“ продължава преследването на четири трофея

„Манчестър Сити“ достигна до полуфиналите във ФА къп, след като победи „Евертън“ с 2:0 като гост. Успехът на „гражданите“ не дойде никак лесно, като и двата гола паднаха след 80-ата минута. В 84-ата минута Илкай Гюндоган откри след плонж, а в 90-ата Кевин Де Бройне се разписа с хубав изстрел. Именно белгиецът вдъхнови „Сити“ за успех, влизайки на терена от резервната скамейка в 79-ата минута.
„Сити“ продължава преследването на четири трофея, като води във Висшата лига, ще играе на четвъртфинал в Шампионската лига и му предстои финал в турнира за Купата на Лигата.
„От последното прекъсване на първенство заради мачове на националните отбори сме изиграли 39 мача, в които записахме 34 победи, 2 равенства и 3 загуби. За четири месеца и мачове на всеки три дни постигнахме нещо невероятно. В същото време дори не можем да се насладим на победите, защото ни чака още един двубой. Не става въпрос за тактика или умения, а за моралните качества на футболистите. Постигнатото от тях е впечатляващо. Но, разбира се, все още не сме спечелили нищо“, коментира след срещата треньорът на „Ман Сити“ Пеп Гуардиола.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html