сряда, 1 май 2024 г.

Корупция ли? Не, просто бизнес

Аман: Пак заловени с наркотици, и пак в Сопот - Горещите новини на Подбалкана

„Граждани на протеста“, №17

Максим Велков

Най-важният, жизнеопределящият въпрос в държавата, е въпросът за просмуканите от корупция служби. След като от всякъде изскачат подкупни служители, обслужващи наркотрафика. Нищо по-лесно през същите платени, пробити служители да се просмуква всякаква заплаха за националната сигурност. Няма как службите да са пробити и начело на държавата да не е мафия. И обратно, няма как начело на държавата да стои мафия, а специалните служби да са читави! Звучи площадно, но и животът ни стана площаден.
Доброто лекарство, колкото и фантастично да звучи, е да реорганизираме през разформиране полиция и прокуратура. Имало е такива случаи в историята и те работят. Няма как иначе да се прочисти системата от развитите чрез подкупи кадри. Те са ОПГ, изградена на държавна сметка в частна полза и който се прави, че не го вижда, е част от хранителната верига. България е станала парично-наркотична клоака. Парите работят навсякъде и срещу пари никой не се сеща за националната сигурност. Това е проказата на пробитата отвсякъде система за сигурност. Тя осигурява сигурност на престъпниците за сметка на сигурността на гражданите, тази дойна крава и за полицаи, и прокурори, и престъпници! И все още повод не виждат цялата ОПГ полиция да се разформира и организира наново!
Където пипнеш, където поровиш все срещаш началник на полиция, та на трето, на на четвърто, та на пето, та на цялата им криминална полиция, наркотрафикът е кадрувал, с лично предани кадри за години наред. По цялата административна стълбица!
И все още повод не виждат цялата ОПГ полиция да разформират и реорганизират! Все още не виждат, защото и те от тях и него, наркотрафика зависими са! Те от него, служебните места са получавали, от него са закриляни, развивани, избори за него организирали!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html