събота, 4 май 2024 г.

Камбуров с гол №250, „Берое“ спря ЦСКА

ЦСКА направи грешна стъпка по пътя към титлата в Първа лига. С гол на ветерана Мартин Камбуров „Берое“ победи „червените“ с 1:0 в мач от 22-рия кръг. Единственото попадение падна в самия край, а Камбуров се разписа от спорна дузпа в 87-ата минута. За 40-годишния нападател това беше 250-и гол в елита, с което се доближи на 3 от рекорда на Петър Жеков. Мартин записа и мач №100 с екипа на „Берое“, като вече има 52 гола за тима.

Срещата беше рекордна за треньора Димитър Димитров-Херо, който вече е №1 в българския елит. Той вече има зад гърба си 471 двубоя и изпревари Георги Василев – Гочето. Наставникът записа и победа №250.

„Съдията даде дузпа, която я нямаше, нямаше и засада при нашия гол. Това не е моята работа, мога само да тренирам отбора, но така не стават нещата. Момчетата са разочаровани. Ако така губим точки, то няма как да настигнем „Лудогорец“. Възможно е да бием всеки, но не би трябвало да се случват такива неща във футбола“, ядосан бе треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович. Неговият тим не успя да съкрати изоставането си от лидера „Лудогорец“ и вече е на 9 точки от върха.

„Колкото и нескромно да звучи, смятам че съм един от прилично успешните треньори в историята на България. Това, че съм рекордьор малко или много ме прави горд”, сподели селекционерът на заралии Димитър Димитров. „Може би ставам банален, но ние си провалихме подготовката. През вторите полувремена видимо отстъпваме на своите съперници. Свалихме и нивото, и темпото”, допълни Херо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html