събота, 4 май 2024 г.

Фурор на Везенков в Евролигата (видео)

С рекордните 31 точки в Евролигата Александър Везенков помогна на „Олимпиакос“ да победи „Алба“ Берлин с 84:80 при визитата в Германия. 206-сантиметровото крило направи изключителен мач, като при стрелбата си родният национал бе 4/9 от средно разстояние, 6/7 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 10 борби, оформяйки втория си „дабъл-дабъл“, допълнени от 3 откраднати топки и 1 чадър за 27 минути.
След тази победа „червено-белите“ вече са с баланс от 14-16, като заемат 12-то място в класирането. „Алба“ Берлин е с 11 успеха и 19 поражения и е на 15-та позиция.
„Александър Везенков е страхотен стрелец и много добър борец. Чрез нашето движение на топката той имаше възможността да реализира отворени и не чак толкова свободни стрелби. Целият отбор заслужава поздравления за своята креативност и сериозността през второто полувреме. От друга страна, в последните 3,4 минути бяхме на път да се самоубием. В крайна сметка спечелихме и сме щастливи от това“, коментира треньорът „червено-белите“ от Пиреа Йоргос Барцокас.

„Допуснахме 80 точки, но това е, защото се изправихме срещу талантлив отбор, който играе с невероятно темпо и разполага с много голям потенциал. Представихме се добре, контролирахме мача. В последните минути се отпуснахме, като това е причината, поради която спечелихме с едва 4 точки. Но все пак сме щастливи, защото играхме солиден и отборен баскетбол, и защото спечелихме мача“, заяви Везенков, който логично бе избран за MVP на мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html