събота, 4 май 2024 г.

Англия и Испания с по два отбора в битката за трофея в Лига Европа (обзор)

„Манчестър Юнайтед“ е на 1/4-финал в Лига Европа. „Червените дяволи“ елиминираха „Милан“ след успех с 1:0 като гост (1:1 в първата среща) и продължават напред. Единственият гол в реванша отбеляза резервата Пол Погба в 49-ата минута.
„Славия“ (Прага) пък прекъсна устрема на „Рейнджърс“ към втори трофей през този сезон. Наскоро играчите на Стивън Джерард завоюваха титлата в Шотландия, но нямаха никакви шансове срещу чехите, които спечелиха реванша с 2:0 (1:1 в първия мач). „Рейнджърс“ дори завърши мача с 9 души.
Англия и Испания са с по два отбора в битката за трофея в Лига Европа, а Хърватия, Италия, Чехия и Нидерландия имат по един представител.
Освен „Манчестър Юнайтед“ и „Славия“ (Прага), за 1/4-финалите се класираха още тимовете на „Виляреал“, „Аякс“, „Арсенал“, „Гранада“, „Рома“ и „Динамо“ (Загреб). Хърватите ликуваха след 3:0 над „Тотнъм“. „Шпорите“ бяха спечелили първия мач с 2:0, а на почивката на „Максимир” резултатът бе все още 0:0, но въпреки това лондончани допуснаха обрат, макар и след продължение. Хората на Жозе Моуриньо играха много слабо, явно спокойни от добрия си аванс, а Мислав Орсич ги наказа с хеттрик, за да прати хърватите на 1/4финалите. Моуриньо загуби за трети път в кариерата си на европейската сцена с голям резултат. Той отнесе 0:3 и от „РБ Лайпциг“ в Шампионската лига през март миналата година, а с „Реал“ (Мадрид) през 2013 г. записа поражение от „Борусия“ (Дортмунд) с 1:4.
Жребият за 1/4-финалите и полуфиналите е по-късно днес, а първите мачове са през април.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html