събота, 4 май 2024 г.

Нови две олимпийски квоти за борбата

Миглена Селишка и Евелина Николова спечелиха съответно третата и четвъртата олимпийска квота за българската борба. Това стана факт, след като Селишка се класира на финал в категория до 50 кг на квалификацията в унгарската столица Будапеща, а Николова направи същото в категория до 57 кг.

Миглена победи полякинята Ивона Матковска с 4:1 и утре на финала ще срещне туркинята Евин Демирхан. Нашето момиче загуби първата точка в двубоя срещу Матковска, но обърна резултата в своя полза с две по две през втората част и в крайна сметка спечели с 4:1.

Николова бе далеч по-активна в полуфиналната си схватка с Бедиха Гюн и заслужено се класира на финал. Българката поведе рано с 2:0 и позволи изравняване в края на първата част, но през втората събори туркинята за решаващите две точки и крайното 4:2.

Мария Оряшкова пък загуби на полуфиналите и не успя да спечели квота за игрите Токио 2020. В категория до 76 кг националката падна с туш от опитната беларускиня Василиса Марзалюк, шампионка от европейските олимпийски игри през 2019-а. И утре Мария ще се бори за бронза.

Последната олимпийска квалификация е в София (6-9 май), на която финалистите във всички категории също ще вземат квоти.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html