събота, 4 май 2024 г.

Миро Севлиевски: Слави Трифонов прави партия, удобна на олигарсите

Мирослав Севлиевски: Започва Страстната седмица за Тръмп - Българска национална телевизия

Премахване или намаляне на държавната субсидия за партиите и намаляване броя на депутатите, изглежда дотук както основна политика на идващия Трифонов. Това ще доведе със сигурност до криминално-олигархична политика в България! Искаме ли го? Аз не! Не вярвам да го искат и голяма част от кандидати за депутати на „Има такъв народ“ (ИТН)! Познавам няколко и със сигурност знам, че искат модерна политика и Парламент. Тези две популиски предложения винаги през годините са били предлагани от рубладжии. Славистите искат ли да са рубладжии?
Сега е модерно да се говори за пътища, за инфраструктура, но това е възможно само, защото 30 години градяхме политическата инфраструктура – конституция, закон за партиите, избирателен кодекс, закон за референдумите, закон за лобизма и други подобни.
Борисов гони олигарси (Божков), Нинова гони олигарси (Гергов), а Трифонов изглежда, че прави партия, удобна на олигарсите. Ако не се откаже от неполезната и популиска идея за субсидията и броя на депутатите, така излиза. Социолози казват, че 12 % щели да гласуват за ИТН, но не казват дали тези 12 % искат олигарси за министри? Аз не искам! Познавам повечето и знам, че са политически безмислени.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html