събота, 4 май 2024 г.

Ясни са най-добрите 8 в Шампионската лига, жребият е в петък

„Челси“ и „Байерн“ (Мюнхен) допълниха 1/4-финалистите в Шампионската лига, след като постигнаха нови победи, за да се класират сред осемте най-добри тима в турнира. Двата тима продължиха с увереното си представяне и не допуснаха изненада срещу „Атлетико“ (Мадрид) и „Лацио“.

В Лондон „сините“ се наложиха над „Атлетико“ с 2:0. Хаким Зиеш откри в 34-ата минута, а в добавеното време на двубоя се разписа и Емерсон. Тимът на Томас Тухел продължава напред с общ резултат 3:0. По този начин „Челси“ успя да прескочи 1/8-финалната фаза за пръв път от сезон 2013/14. В последните си три участия лондончани отпадаха на тази фаза. Съставът от „Стамфорд Бридж“ продължава да впечатлява и още няма загуба при новия си треньор Тухел.
Европейският шампион „Байерн“ също взе втори пореден успех – 2:1 над римските „орли“. Баварците продължават с общ резултат 6:2. Роберт Левандовски от дузпа в 33-ата и Чупо-Мотинг в 73-ата минута бяха точни за „Байерн“, а за „Лацио“ се разписа Марко Пароло осем минути преди края. За баварците участието на 1/4-финал е девето в последните 10 сезона.
В турнира на богатите продължават още ПСЖ, „Ливърпул“, „Манчестър Сити“, „Реал“ (Мадрид), „Порто“ и „Борусия“ (Дортмунд), а жребият за следващата фаза е в петък.
За първи път в историята на този етап ще участват четирима треньори от една държава – Германия. Това са Тухел („Челси“), Юрген Клоп („Ливърпул“), Ханзи Флик („Байерн“) и Един Терзич („Борусия“).

За първи път от 5 години пък клубовете от Серия А не успяха да прескочат 1/8-финалите. „Лацио“, „Аталанта“ и „Ювентус“ играха в елиминациите. Роналдо и компания бяха пометени от „Порто“ (1: 2, 3: 2), „Аталанта“ загуби два пъти от „Реал“ Мадрид (0:1, 1:3), а „римските орли“ нямаха шанс срещу „Байерн“ и в двата мача (1:4, 1:2 ). Четвъртият италиански клуб в турнир – „Интер“, завърши последен в своята предварителна група.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html