събота, 4 май 2024 г.

„Реал“ (Мадрид) и „Ман Сити“ са на 1/4-финал след лесни реванши в ШЛ

„Реал“ (Мадрид) и „Ман Сити“ не допуснаха изненади и продължиха към 1/4-финалите в Шампионската лига. Испанският гранд заслужи място сред осемте най-добри отбора в турнира след 3:1 срещу „Аталанта“, докато тимът на Пеп Гуардиола надви с 2:0 „Борусия“ (Мьонхенгладбах).
В последните два сезона „белия балет“ отпадаше още в 1/8-финалите, но този път успя да премине това стъпало с общ резултат 4:1. Карим Бензема вдъхнови тима от Мадрид, а Серхио Рамос от дузпа и Марко Асенсио добавиха по гол за успеха, докато за „Аталанта“ се разписа Луис Муриел.
„Постигнахме целта си да продължим напред. Направихме го с добър резултат. През цялото време бяхме с желанието да спечелим двубоя и искахме да доминираме и контролираме играта. Постигнахме го. Можехме да вкараме още 1-2 гола, но съм доволен че продължихме напред“, каза капитанът на „Реал“ Серхио Рамос.

В Будапеща „Сити“ повтори победата си от първия мач. Красив гол на Кевин де Бройне и попадение на Илкай Гюндоган класираха „гражданите“ за 1/4-финалите. И в трите сезона при Гуардиола англичаните отпадаха на тази фаза. Успехът е 24-и за „Сити“ в последните 25 мача във всички турнири. „Гражданите“ впечатляват с представянето си в защита и са без допуснат гол в 7 поредни срещи в Шампионската лига. Вече 706 минути никой не се е разписвал във вратата на тима от Манчестър, което е рекорд в турнира.
За Пеп пък това е 82-ра победа в най-престижния европейски клубен турнир. По този показател той изпревари Жозе Моуриньо на четвъртото място. Само Алекс Фъргюсън (102), Карло Анчелоти (89) и Арсен Венгер (86) са спечелили повече мачове от Гуардиола.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html