събота, 4 май 2024 г.

Летящ старт за Григор в Мексико (видео)

Григор Димитров започна с успех участието си на един от любимите си турнири в Акапулко. В мач от първия кръг шампионът от 2014 г. победи Адриан Манарино след 6:4, 3:0 и отказване на французина. Така хасковлията записа трети успех от три срещи с този съперник. Преди година тук първата ни ракета трябваше да мине през тайбрек в трети сет, за да отстрани левичаря, но сега нямаше подобно напрежение.
В първия си двубой от Australian Open насам Димитров демонстрира достатъчно високо ниво, за да пречупи бързо съпротивата на коварния французин, който при 3-0 и 40-15 във втората част взе решение да не продължи участието си в срещата.
В първата част Григор стигна до пробив за 4:3, след непредизвикана грешка на французина от бекхенд. При 5:4 29-годишният българин сервираше за спечелване на частта. Той отрази общо три точки за рибрейк преди да затвори сета с отличен втори сервис по диагонала. Димитров проби още в началото на следващата част, след което затвърди за 2:0. Последва нов брейк след двойна грешка на Манарино, който в следващия гейм това се отказа заради проблеми в крака. Следващият съперник на Гришо е Миомир Кецманович. Сърбинът победи испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html