събота, 4 май 2024 г.

Отварят стадионите за фенове в Англия през май

Висшата лига на Англия работи по план за допускане феновете на стадионите през май. Това каза изпълнителният директор Ричард Мастърс. През миналия месец Великобритания навлезе в четвъртата фаза от разхлабване на мерките за борба с коронавируса. Това означава, че при възможност от 17 май на по-големите стадиони ще могат да се допускат до 10 000 зрители, а на по-малките съоръжения до 25% от капацитета. „Правителството вече работи по мерките за разхлабване. Ако всичко е нормално дотогава, ще видим завръщането на хората на стадионите“, каза Мастърс, цитиран от ВВС. Последните два кръга във Висшата лига ще бъдат в уикендите около 15 и 23 май. По всяка вероятност публика ще мога да влиза и на финала във ФА къп на „Уембли“.

„В края на сезона загубите, причинени от коронавируса ще достигнат 2 милиарда паунда“, каза Мастърс. Според него при нормални темпове на ваксинацията в страната, то ситуацията във футбола може да се върне към обичайния си вид още за следващия сезон.

Мачовете в Бундеслигата пък по всяка вероятност ще продължат да се играят пред празни трибуни. Такова мнение изрази неотдавна изпълнителният директор на Германската футболна лига Кристиан Зайферт. „Дори и да видим завръщане на фенове, то ще бъде в незначителен брой. Не може да се каже със сигурност и мисля, че ако още от началото бяхме отхвърлили възможността феновете да се завърнат по трибуните, то системата щеше да рухне. Никой в Лигата или измежду клубовете не желае да играе без фенове, но може би ще продължим по този начин до края на сезона“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html