събота, 4 май 2024 г.

„Левски“ матира „Ботев“ за 9 минути и остави врачани без треньор

„Левски“ взе втора шампионатна победа за 2021 г., след като надигра „Ботев“ (Враца) с 3:1 като гост. Тимът на Славиша Стоянович не стигна никак лесно до трите точки, налагайки му се да прави обрат след почивката. През първата част гостите от София бяха тотално надиграни. „Ботев“ поведе с гол на Костадин Ничев в седмата минута, а 8 по-късно пропусна и дузпа чрез Даниел Генов. След паузата играчите на Славиша Стоянович обърнаха с три гола в рамките на 9 минути. Найджъл Робърта се разписа два пъти (57-а и 66-а), а един гол добави Живко Атанасов (59-а). „Сините“ вече имат 24 точки и са девети в класирането. Те са и непобедени от началото на календарната година. „Ботев“ остава 12-и с 18.

„Не започнахме добре мача, те го направиха и имахме късмет, че не вкараха втори гол. Не бяхме достатъчно агресивни, но през втората част променихме някои неща и се получи. Треньорът вкара Билал Бари и това ни помогна, защото искахме да пресираме по-високо. Радвам се, че помагам на отбора. Най-важното е, че печелим мачовете. В момента съм фокусиран само върху „Левски“. Срещу „Славия“ не трябва да стартираме, както днес, а да бъдем по-агресивни”, каза голмайсторът на „сините“ Робърта, който продължава да е спряган за трансфер в американския „Ди Си Юнайтед“. „В началото не бяхме агресивни и нямахме реакция на действията на съперника. Изгубихме се в първите 20 минути. Имахме и късмет, че не стана 2:0, защото след това трудно можехме да реагираме. На полувремето се стегнахме. Трябва да се играе така не само 45 минута, а цял мач. Както сме близо до първата шестица, така сме и близо до долната група”, допълни треньорът на левскарите Славиша Стоянович.

След срещата Антони Здравков хвърли оставка и вече не е треньор на „Ботев“. По всяка вероятност тимът ще бъде ръководен от помощника Валентин Илиев в предстоящия сблъсък от 1/8-финалите за Купата срещу ЦСКА в четвъртък на стадион „Българска армия“. Здравков е вторият треньор през последните няколко седмици, който хвърля оставка след загуба от „Левски“. Наставникът на „Берое“ Димитър Димитров-Херо стори същото, след като старозагорци загубиха от „сините“ с 1:3 и отпаднаха от турнира за Купата на България. Разликата е, че шефовете на „Берое“ гласуваха доверие на специалиста и не приеха оставката му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html