четвъртък, 2 май 2024 г.

Андрей Райчев: Не ГЕРБ върви напред, а БСП върви назад

„Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад, въпреки че Корнелия Нинова спечели битката в партията“, подчерта социологът. А БСП ще загуби с повече от предишните избори, защото столетницата бе превърната в лидерска партия“.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS социологът Андрей Райчев.

„Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Но трябва да се каже, че никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие, което е липса на манипулация по тази линия“, смята той.

Според него е напълно възможно тази година да има повече от два избора. Райчев смята, че първото място на ГЕРБ е изненада, когато се погледнат събитията от лятото насам.

За Райчев ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем и могат да станат трети.

А според него Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото той е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, а това ще му даде повече шансове да остане на третото място.

АНТЕНИ припомня, че най-малката дъщеря на Райчев – Ружа – е номер 7 в листата на „Има такъв народ“ в София-25.

Социологът не вярва да има еднолично управление на кабинет Борисов 4, защото настроенията срещу премиера от лятото не са изчезнали.

За него логиката е да се направи експертно и временно правителство, но Бойко Борисов няма да изпусне мандата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html