събота, 4 май 2024 г.

Американците са против свободно движение за хората без ваксина

Все по-голям брой американци искат да се ваксинират, а мнозинството подкрепя и ограниченията на работното място, начина на живот и пътуванията за тези, които не са имунизирани срещу Ковид 19, показва проучване, цитирано от Ройтерс.

62% заявяват, че неваксинираните не трябва да имат право да пътуват със самолети. 55 на сто са против тези хора да тренират в обществени фитнес зали, да влизат в кина или да посещават публични концерти. На въпрос за работното място, 60% отговарят, че искат да работят за работодател, „който изисква всички да са имунизирани, преди да се върнат в офиса“.

Д-р Амеш Адаля, старши учен в Центъра за здравна сигурност „Джон Хопкинс“, каза, че отговорите на анкетите са имали смисъл, предвид социалните ограничения, наложени на всички през последната година. „Хората казват:„ Ако съм ваксиниран, това ще промени живота ми “, каза Адаля. „И ако не сте ваксинирани, това е вашият избор. Но вие ще бъдете в различен статус, защото може да сте носител на този вирус, така че да можете да го разпространите на друго неваксинирано лице“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html