понеделник, 29 април 2024 г.

Адриан Андреев отказа турнир с Гришо

Адриан Андреев ще пропусне открилия му се страхотен шанс да участва в квалификациите на турнира от категория АТР 500 в Акапулко. За него това щеше да е първи досег с турнир от подобно ниво. 19-годишният ни талант получи покана за квалификациите в последния момент след отказването на световния №71 Доминик Кьопфер, но логистично няма как да успее да се включи в турнира. Пресявките започват утре, което прави невъзможна организацията на пътуването до другия край на света и пълноценното му включване в турнира. Всички ковид мерки и забрани допълнително усложняват задачата на Андреев, който просто е отказал да пътува.
Това щеше да е страхотно продължение на силния старт на сезона за софиянеца. В рамките на месец той постигна първата си победа в основната схема на АТР турнир, а след това успя да победи и играч от Топ 100 на света. Всичко това му осигури прогрес с ранглистата от 170 позиции до №384. През следващата седмица той ще участва на турнира от ITF в Ла Нусия (Исп) с награден фонд от 25 000 долара.

Все пак България ще има свой представител в Акапулко. Това е Григор Димитров, който е пети поставен в схемата. Надпреварата в мексиканския курорт, която ще се проведе от 15 до 20 март, се очертава да бъде много силна. В нея ще вземат участие трима тенисисти от Топ 10 в лицето на Стефанос Циципас (Гър), Александър Зверев (Гер) и Диего Шварцман (Арж), както и играчи като Милош Раонич (Кан), Фабио Фонини (Ит) и Феликс Оже-Алиасим (Кан). Припомняме, че самият Димитров е шампион в Акапулко за 2014 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html