петък, 3 май 2024 г.

Мишел Обама: Пенсионирам се (видео)

 

„В момента вървя към пенсия“. Това казва бившата първа дама на САЩ Мишел Обама в ексклузивно интервю пред списание „Пийпъл“, откъси от които предаде Би Би Си.

„Доста избирателно поемам вече проекти“, споделя г-жа Обама и казва, че тя и съпругът й изграждат вече основи за „да можем да се пенсионираме и да сме един с друг“. След напускането на Белия дом и двамата останаха в политическия живот, включително в кампанията за президента Джо Байдън. Има и спекулации, че г-жа Обама ще се кандидатира сама за президент. Пред сп. „Пийпъл“ тя разкрива опита на семейството си по време на пандемията, когато се събират с дъщерите им на 19 и 22 години, прибрали се от университета. „Нашите момичета трябваше да напуснат гнездото ми“, каза тя. „Някак си се задоволих с факта, че те вече изграждат живота си и създадох емоционално пространство да ги пусна. Е, върнаха се! Това време ни позволи да си върнем няколко откраднати моменти с нашите момичета“, добавя Мишел и разкрива, че се е занимавала с плуване и се е научила да плете, за да минава времето при изолацията.

Бившата първа дама, която е на 57 години, също споделя за коментарите, които направи през миналата година за това как страда от „депресия от нисък клас“. „Това беше по време, когато се случваха много трудни неща. Имаше убийство на чернокож мъж от ръцете на полицията. Само гледането на видеоклипа на Джордж Флойд, преживяването на осемте минути. Това е много, за да се поеме, да не говорим, че сте в средата на карантина. Депресията е разбираема по време на тези времена“.

Запитана за поражението на президента Доналд Тръмп, г-жа Обама каза: „Поемаме глътка въздух за момент, но все още има какво да се свърши. Ето защо ние с Барак сме фокусирани върху развитието на следващото поколение лидери чрез фондация „Обама“ … така че всяка година да излизаме все по-далеч от светлините на прожекторите и да им правим място.“ Тя е споделила с дъщерите си, че „се движи към пенсия“. 

„С Барак изграждаме основата за някой друг да продължи работата, за да можем да се пенсионираме и да бъдем един с друг – и Барак може да играе голф твърде много, и аз мога да го дразня за голфа твърде много, защото той няма какво друго да прави“, шегува се Мишел.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html