събота, 4 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Има скрит потенциален вот за промяна

„Не съм притеснена от социологическите проучвания, един голям брой граждани – около 500 000  не са решили за кого да гласуват. Според нас това е скрит  потенциален вот за промяна, но те се страхуват да кажат свободно мнението си. А хората трябва да гласуват свободно и без страх“.

Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ последните резултати от социологическите проучвания, които сочат, че преднината на ГЕРБ пред БСП се увеличава.

Нинова заяви, че се съмнява в честността на изборите. Тя посочи за пример частичния вот в Мъглиж с оранжевите маски и начина на броене на бюлетините, които били показани по телевизиите. Лидерът на БСП подчерта, че партията продължава да протяга ръка към всички формации, които искат свободни и честни избори – това е надпартийна кауза.

„Искаме да спечелим изборите, за да изпълним програмата си, да свършим онова, за което говорим през последните 4 години. Но това може да стане само с парламентарно мнозинство“, заяви Нинова.

Демография, здрава и образоване нация, високи доходи, модерна икономика в модерна държава – това са каузите на БСП, подчерта нейният председател.

Според нея за 11 години Бойко Борисов  е разградил държавността и е обезсмисли институциите. „Днес Борисов се похвали, че е раздал 1 милиард лева на пенсионерите предизборно. А след изборите тези хора отново бъдат под прага на бедността“, каза Корнелия Нинова. Тя за пореден път подчерта, че като дойде на власт БСП ще преизчисли пенсиите и те ще се увеличат с 20-30 на сто.  „Така те няма да зависят от хрумването на един или друг министър-председател“, сигурна е Нинова.

Друго, което БСП ще предложи е процент от данъците в общините да се връщат в тях. Според Нинова сега в общините умишлено се залага нисък  бюджет, за да може след това Борисов да дойде с джипката и да раздава пари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html