събота, 4 май 2024 г.

Джокович пак ядоса с купон в Сърбия

Световният №1 в тениса Новак Джокович отпразнува рекордната си 311-а седмица на върха в ранглиста. На специално тържество в Белград стотици фенове се събраха, за да поздравят Ноле. Посрещането на шампиона бе с песни и факли като на футболен мач. В разгара на купона сърбинът покани своята майка на танц, а изпълнението им обра овациите на зрителите. Общината в Белград бе оцветена в сръбския трибагреник, от нея също се чуваше музика, а кадри с победи на Джокович бяха прожектирани върху фасадата.

Партито около ресторанта завърши с фойерверки, а сръбските медии са във възторг. Западните обаче са на другия полюс. Те отново критикуват Новак за нарушаване на антиковид правилата. На снимките той е сред хората без предпазна маска на лицето, акцентира се и върху тълпата от хора на улицата, на малко пространство, противно на мерките и разпоредбите. „Поредно нарушение“, пише английският „Индипендънт“, а американски медии също отбелязват, че това „става тенденция“ при звездата от Сърбия.

Припомняме, че през лятото на 2020-а Ноле организира няколко демонстративни турнира – Adria Tour, след които много тенисисти, както самият той и първата ни ракета Григор Димитров, се заразиха с коронавирус.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html