четвъртък, 2 май 2024 г.

Ицо Хазарта загуби дело от бившата си жена

Рапърът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, стана татко на трета дъщеря Юлия миналата седмица, но загуби дело от бившата си жена Диана Котева, с която водят тежки съдебни битки от няколко години. Той я беше лишил от родителските права върху 16-годишната им наследница Аделина, но Диана спечели делото на втора инстанция и сега е с възстановени права върху момичето, което не е виждала от седем години, пише в новия си брой вестник „Галерия“. Веднага щом научил за решението на съда, Ицо бил пред нервен срив, защото се бил зарекъл, че Аделина няма да види майка си, докато не навърши 18 години, а след това сама да прецени дали иска да общува с нея. Според запознати певецът най-вероятно ще обжалва решението на съда, което е от 21 януари тази година. С възстановяването на правата върху дъщеря си Диана вече ще знае къде учи момичето, защото тази информация е била скрита умишлено досега от нея. Тя също така може да се информира за здравословното й състояние от нейния педиатър, за да се увери, че Аделина е здрава. Заради решението на съда социалните би трябвало вече да се ангажират и да предоставят на Диана възможност да се вижда с дъщеря си, защото до този момент това не беше възможно. „Ицо не ми вдига телефона в дните, отредени ми за срещи от съда. Вратата не ми се отваря с мотива, че детето не иска да ме вижда. Ходила съм със съдия изпълнител, с полиция, със социалните, жалби съм подавала, но така и не успях. Допускам, че тя не иска да ме вижда, но ще направя всичко възможно да се чувства добре с мен, без да я настройвам срещу когото и да е било. Тя се държи хладно и резервирано. Сигурна съм, че Ицо добре я е настроил. След като разбра, че съм бременна с второто ми дете от новия ми мъж, започна много да се заяжда и да се държи лошо с мен. Казах й, че няма да толерирам подобно поведение, и няколко месеца не се чувахме“, изплака Диана в ексклузивно интервю пред „Галерия“ преди година и половина. Самата Аделина също е казала пред съда, че има желание да общува с майка си, ако тя зачита нейното мнение и интереси. Тя е по-привързана към баща си, който се грижи за нея от 12-годишна, което е съвсем нормално, но е запазила привързаност и към майка си. Психологът смята, че момичето има нужда от общуване и с двамата си родители, а прокурорът е отсъдил, че Диана, която вече живее в Пловдив, а не в Лондон, има възможност да полага грижи за психическото, физическо и социално развитие на детето.

Диана Котева не е виждала дъщеря си Аделина от седем години

Майката беше завела и дело за защита правата на човека в Страсбург заради отнетите родителски права. Той също приел жалбата й за съществена, но я помолил да пробва да се споразумее най-напред с държавата си, според което й се забранява не само да оповестява информация по делото, но и да споменава за него повече. Тя отказала, съдът в Страсбург е приел решението й и сега ще има заседание.

Както „Галерия“ първа разкри, Ицо Хазарта лиши първата си съпруга Диана от родителски права, а най-куриозното в случая е, че тя дори не знаеше за това. Двамата се разделят през 2007, откогато датират и драмите в отношенията им. Тогава тя заминава за Кърджали при своите родители заедно с дъщеря им, за да си търси работа, докато те се грижат за малката. Но Хазарта изпратил майка си в дома на семейството на Диана, която, без да предупреди никого, взема Аделина и двете се качили се в автобуса обратно за София. „Според мен това е отвличане! След този инцидент Ицо заведе дело за развод, като ме заплашваше, че е намерил 20 свидетели, които ще доказват, че аз съм луда. Оказва се, че Ицо е завел дело през март 2015 за отнемане на родителските ми права, без да знам за това. Тогава живеех в Лондон“, сподели преди време Диана. Когато научава, че е с отнети права, тя остава шокирана, защото не може да си представи, че човекът, на когото е оставила дъщеря си, без да има претенции за каквото и да било по време на развода, ще подаде жалба в съда, без дори да я уведоми. Според Диана действията на хип-хоп звездата са породени от ревност заради факта, че тя има нов мъж до себе си. Като ответна реакция жената също завежда две дела срещу Хазарта. Първото – в Касационния съд за отмяна на решението за отнемане на родителските й права без доводи и без да се споменават двамата й свидетели, е безуспешно. Диана завежда и второ – в Софийския градски съд, което първо губи на първа инстанция, а сега спечели на втора. Тя има спечелено дело и срещу Дирекция за социално подпомагане-Лозенец, но въпреки това за последно е виждала дъщеря си на 6 януари 2014 г. Синът й от втория й брак все още не се е запознавал с порасналата си сестра.

Въпреки обтегнатите отношения Диана не спира да се интересува от дъщеря си, да й изпраща подаръци, открила е дори и влог, в който вече са натрупани над 10 000 лева, които Ади ще може да тегли, след като стане на 18 години. Тя стриктно изпраща всеки месец и издръжка, но Хазарта не я приема, връща и коледните подаръци, които Диана изпраща до Аделина. Майката се надява най-накрая на справедливост и има една-единствена мечта – да види порасналата си дъщеря, когато тя е готова за това

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html