събота, 4 май 2024 г.

Без промени в плуването след допинг скандала

Кристиян Минковски остава селекционер на националния отбор по плуване. Промени във федерацията по плувни спортове също няма да има. Това заяви президентът на централата Георги Аврамчев след извънредния Управителен съвет, проведен днес.
Неговото свикване наложи допинг скандалът в този спорт, който избухна преди седмица. Тогава стана ясно, че трима плувци от тима – Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, са дали положителни проби за веществото станозолол.
Решението за подкрепа към треньорския щаб е взето единодушно от присъстващите. Против се е изказала само Мария Бинева, която е изпратила писмено становище.
„Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове приема, одобрява и изцяло подкрепя предприетите мерки и извършени действия от председателя на федерацията, генералния секретар, главния мениджър на отбора и лекаря във връзка с трите положителни проби. Управителният съвет изцяло подкрепя треньорския щаб на националния отбор и няма да позволи провалянето на подготовката и участието на нашите национални състезатели по плуване в предстоящото европейско първенство и олимпийските игри. Утвърждава и подкрепя предприетите и извършени действия на ръководството – предоставяне за изследване на Антидопинговия център на всички медикаменти, витамини и хранителни добавки, които са давани на националния отбор за възстановяване, искане за вземане на допинг проби на всички състезатели от националния отбор, взели участие в лагерите през януари и февруари, прекратяване на даването на интервюта и коментари по медиите по въпроси, свързани с плуването, до излизане на резултатите от двете посочени по-горе изследвания“, заяви президентът на федерацията Георги Аврамчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html