събота, 4 май 2024 г.

„Ман Сити“ поведе с 15 точки в Англия

„Манчестър Сити“ записа 21-ата си поредна победа – 4:1 над „Уулвърхемптън“. Двубоят бе изтеглен от 29-ия кръг на Висшата лига, като серията на „гражданите“ без загуба достигна 28 мача. Те имат 65 точки, с 15 повече от градския съперник „Юнайтед“.
До 80-ата минута резултатът беше 1:1, но тогава Габриел Жезус вкара втори гол във вратата на Руи Патрисио. До края Рияд Марез и отново Жезус се разписаха, за да се стигне до изразителния резултат.
Статистиката показва, че това е третата най-дълга победна серия в Топ 5 първенствата на Стария континент. В „Реал“ (Мадрид) Карло Анчелоти записа 22 успеха през 2014 г., а с Байерн (Мюнхен) Ханзи Флик има на сметката си 23 победи през 2020 г., което е рекорд в най-добрите първенства.
„Бяхме леко притеснени след изравняването за 1:1, но реагирахме добре и отбелязахме още голове. Победихме заслужено, защото играхме добре. Мачовете са оспорвани, но накрая успяваме да спечелим комфортно. След 1:1 съперникът стана по-опасен, но ние продължихме да контролираме добре топката и не се отказахме. Това е важен урок, че детайлите са важни. Ще говорим за рекорда в бъдещето. През зимата – ноември, декември и януари, в Англия бе истински ад! Затова постижението ни е още по-впечатляващо. Много съм горд, но в същото време „Ливърпул“ все още е шампион. За да спечелим титлата, имахме нужда от тези точки“, коментира наставникът на „Ман Сити“ Пеп Гуардиола.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html