събота, 4 май 2024 г.

Андрей Гълъбинов изпусна дузпа срещу „Ювентус“

„Ювентус“ се наложи с 3:0 над новака в Серия А „Специя“ и запази седемте точки дистанция от лидера „Интер“. Бианконерите“ вкараха попаденията си през втората част, когато се разписаха Алваро Мората, Федерико Киеза и Кристиано Роналдо. Попадението на португалеца бе под №20 за него този сезон. CR7 е отбелязал поне 20 гола за първенство в 12-и пореден сезон. За последен път той не го направи с екипа на „Манчестър Юнайтед“ през 2008/09.
Българският нападател на гостите Андрей Гълъбинов се появи като резерва за последните 20 минути и в последните секунди на добавеното време пропусна дузпа. Националът ни стреля слабо и Шчезни спаси удара му. Така Юве събра 49 т. и остава на третата позиция зад „Милан“ с 52 и „Интер“ с 56. „Специя“ е на 14-о място в класирането с 25 т., на 7 над опасната зона.
„Започнахме бавно, а причината е по-скоро физическа, отколкото психологическа умора. Това се случва, когато се налага да разчиташ на едни и същи играчи в поредица от мачове. Опитахме да контролираме мача, а когато влязоха свежи играчи от скамейката, станахме по-остри и създадохме повече шансове. Разбира се, трябва да подобри играта си в защита. Имаме добър състав, но за съжаление напоследък нямам възможност да правя много промени“, критичен бе третьорът на „Юве“ Андреа Пирло.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html