петък, 3 май 2024 г.

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът е създаден в лаборатория и е вид биологично оръжие

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие

Има много неизвестни около този вирус – не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други – съвсем различни. Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето – на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения. Сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения“, заяви проф. Генчо Начев, директор на болница „Света Екатерина“ в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Неговото притеснение е, че с отпускането на мерките у нас от утре и склонността на българите да не се съобразяват с наложените правила, вероятността на случаите на заразените и смъртните случаи да се увеличат, е голяма. Той обаче изрази надежда, че при данни за увеличаване на заразените мерките отново ще бъдат затегнати.

Проф. Начев посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. „Когато се отиде само в едната посока – това винаги е грешка“, категоричен бе той.

Директорът на болница „Света Екатерина“ подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. „Ние нищо не знаем за този вирус и тези притчи за змии, мишки и прилепи, това са приказки от 1001 нощ“, допълни той. Специалистът заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Според него е редно да се проследи нивото на антителата и клетъчният имунитет и тогава да се предприема такова действие. По думите му, досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Проф. Начев обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html