събота, 4 май 2024 г.

Емоциите на Жанин де Реймекер

На 2 март от 17.00 до 21.00 часа в столичната галерия Сан Стефано ще бъде открита с вернисаж самостоятелната изложба „Емоции“ на Жанин де Реймекер.

Тази година, отново поради COVID-19 пандемията, цялостната програма на София хартиен арт фест е в необичайно дълъг период, обхващащ повече от половин година.

Официалното откриване на СХАФ 2021 ще бъде със самостоятелната изложба „Емоции“на Жанин Де Реймекер (Белгия) в Основния салон на галерия „Сан Стефано“.

Партньорството на фестивала и галерията датира от няколко години, в които бяха показани едни от най-интересните произведения на гостуващи и български автори.
За първи път София хартиен арт фест 2021 открива програмата си със самостоятелна изложба и това не е случайно. Целта е фокусиране върху индивидуалния стремеж – въпреки периода на изолация, личният творчески принос е в основата на запазването на културния живот в столицата и страната.

Тази изложба има важното послание към всеки зрител, подканвайки го да се обърне към духовното и опазването на средата, в която живеем. Сега повече от всякога посланията за опазване на природата и нейните ресурси са
актуални. Произведенията на Жанин са изцяло създадени от рециклирана
хартия или такава от списания и книги. Изложбата е абстрактна, но втъканите текстове и информация във всеки елемент, всяко парченце от хартията, изградила тези структури, носи в себе си емоции, мисли, мъдрост и поезия.

Едно пътуване в необятния тайнствен и скрит свят на думите, невидим на пръв поглед, но създаващ сакрално звучене на произведенията. Нежната приглушена светлина на галерията допълва загадъчното звучене и визуално трептене на инсталациите и обектите.

В периода на изложбата програмата на фестивала е подготвила дигитална среща с авторката и поредица от лекции за иновациите в съвременното изкуство в Yоutube и Facebook страницата на фестивала.

СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021.
Създател и главен организатор е фондация „Аматерас“, а съорганизатори са Министерство на Културата, Програма „Визуални изкуства“ , Столична община и Галерия „Сан Стефано“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html