петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ приземи ЦСКА, дръпна с 6 точки на върха

„Лудогорец“ приземи ЦСКА и отново се откъсна на върха в класирането на родното първенство и е на 6 точки от „червените“ след победа с 1:0 над столичния си съперник в Разград. Така шампионите се поправиха за грешната стъпка срещу „Локомотив“ в Пловдив миналия кръг и прекъснаха серията от 11 поредни мача без загуба на „армейците“ в шампионата. След 19 мача разградчани имат 45 точки, докато ЦСКА е с 39. Днес приключи и тенденцията двата тима да завършват наравно в двубоите помежду си, след като именно това се случваше в последните шест срещи помежду им. С успеха играчите на Валдас Дамбраускас направиха сериозна крачка към десетата си поредна титла, докато футболистите на Акрапович не бяха особено креативни и завършиха срещата без нито един точен удар във вратата на съперника. Това бе и първа загуба за босненския наставник откакто е треньор на ЦСКА. Единственият гол в мача дойде по-малко от пет минути след началото. Кирил Десподов проби по лявото крило, размина двама защитници на бившия си клуб и стреля. Густаво Бусато спаси, но Бърнард Текпетей бързо направи добавка, с която откри – 1:0 в 4-ата минута. Десподов пропусна сам да се разпише през първото полувреме.

„В Англия казват, че това е мач за шест точки. В съзнанието ти може да са шест, но ти дават само три. Следващият мач също ще е важен. Не е лесно да заличиш емоциите от този мач, но трябва. През първата част играхме точно така, както искахме. Променихме формацията и това сработи. В атака отворихме зоните, където искахме да играем 1 на 1. Както и в предходния двубой срещу „Локо“ обаче не можахме да вкараме втория гол. Честно казано не ми хареса второто полувреме. Трябва да се направи подобрение в това отношение. До последно треперихме. Имахме преднина и нямаше нужда да рискуваме. Видяхме, че тимът знае как да защитава аванса си“, сподели треньорът на разградчани Дамбраускас.
„Вярвам в това, което правим. Трябва да разберете, че тези футболисти се нуждаят от време. Идеите, които се опитваме да въведем не може да бъдат въведени за месец. Знаем къде трябва да се подобрим и работим в тази насока“, каза още литовецът.

„Първото полувреме го подарихме на противника без причина. Сега казах на футболистите, че сме по-добре физически и по-добре подготвени. Трябва да си концентриран пред вратата от първата секунда до края и да не даваш шанс на противника. Знам, че моят отбор може да го прави и затова не съм доволен“, ядосан бе наставникът на „червените“ Бруно Акрапович.
„Понякога съдията ни спираше атаките. Имахме достатъчно възможност да уцелим вратата, но нямахме завършващия удар. Знаехме, че играчите на „Лудогорец“ са бързи. На тренировките се подготвяхме, но мачът е съвсем друго нещо“, добави той.
„Със сигурност с новите попълнения ще се подобряват нещата. Да интегрираш четирима играчи, не е лесно за един треньор. Не можеш да очакваш те напълно да се разбират. С времето ще се подобрим, междувременно трябва и да събираме точки. Ние сме в играта. Второто полувреме ги въртяхме отляво надясно и отдясно наляво, беше въпрос на време да влезе една топка“, каза още босненецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html