събота, 4 май 2024 г.

И феновете на „Левски“ искат отваряне на стадионите

Националният клуб на привържениците на „Левски“ (НКП) призова властите да отворят мачовете за публика. Като част от мерките срещу коронавируса, на спортните събития не се допускат зрители. Феновете обаче смятат, че след като ще бъдат отворени заведенията, е редно и на трибуните вече да има публика. Преди време същото поискаха и привържениците на ЦСКА.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:
„Отворете и стадионите!
Футболът е за феновете! В това се уверихме по трудния начин в последните вече 12 месеца. Цял свят осъзна, че пустите трибуни отнемат от блясъка на шоуто. В момента любимата ни игра се практикува само в интерес на бизнеса, а е крайно време да се върнат и тези, заради които се случва всичко – запалянковците.
Нашият призив и молба е да се отворят стадионите в България. Наясно сме, че опасността не е отминала и е нужно да бъдем внимателни. Да се спазва нужната дистанция и да има дисциплина. Смятаме, че можем да осигурим това на нашите мачове и вярваме, че това е по силите на всички. Правилата трябва да се спазват, но нека футболът и спортът да не бъдат дискриминирани.
Вече работят кина, театри, а от първи март ще отворят и заведенията, които да не забравяме, че са на закрито. Футболният стадион изглежда доста по-безопасно място от тази гледна точка, а и от много други.
Нашият клуб е от тези, които имат нужда от своите привърженици. Става дума за морална, а в нашия случай и за финансова подкрепа. Надяваме се, че държавните мъже, ще вземат решение в името на любимата игра. Смятаме, че мачовете за Купата на България са едно добро начало в тази посока. Искаме да сме на стадиона, за да подкрепим нашата най-голяма любов – Левски!“, написаха феновете на „сините“ във Фейсбук.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html