петък, 3 май 2024 г.

Андрей Ковачев: Нинова потвърди моята теза, че „Спутник“ се използва за пропаганда

Корнелия Нинова днес потвърди моята теза, че „Спутник“ се използва за идеолическа пропаганда и манипулация. Когато се получи по установения ред за всяка ваксина разрешение за ползване и ако производителят има капацитет да произведе достатъчно количества за собствените си граждани и за експорт, тогава всяка ефективна ваксина е добре дошла.

Това заяви пред агенция „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

По-рано днес от парламентарната трибуна Корнелия Нинова настоя парламентът да задължи правителството да води преговори с Русия за доставка на ваксината „Спутник“.

„Но вместо да следва тази стандартна процедура, производителят на „Спутник“ реши да разпространява с помощта на руски и други медии заблуждаващата информация, че заявление за разрешение заедно с клиничните данни са подадени към европейския регулатор и се очаква отговор“, отбеляза Ковачев.

„Наложи се Европейската агенция по лекарствата да публикува нарочно съобщение до медиите, за да опровергае тази подвеждаща информация и да изясни обстоятелствата. Това затвърждава впечатлението за активно хибридно мероприятие на трета държава срещу единството на ЕС. БКП/БСП разбира се помага с каквото може. Остават си с манталитета и поведението от 1944 година. Никакво демократично развитие и никаква европейска социалдемократизация не се наблюдава“, казва още Ковачев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html