петък, 3 май 2024 г.

Дамбраускас: Титлата няма да се реши в събота

Треньорът на „Лудогорец“ – Валдас Дамбраускас, бе отличен за №1 в родината си Литва за 2020 г. Той пребори конкуренцията на съименника си Валдас Урбонас, който води националния тим на страната, който е в една квалификационна група с България за Мондиала в Катар. Дамбраускас получи отличието заради работата си в хърватския „Горица“ през изминалата година. Той пое тима през миналия февруари и успя да запази мястото му в елита, а през настоящия сезон го остави да зимува на третата позиция.

За Дамбраускас предстои тежък тест утре, когато неговият „Лудогорец“ посреща ЦСКА в директна битка за първото място. На този етап разградчани имат аванс от три точки, а победа може да означава огромна крачка към десетата поредна титла.

„За нас треньорите е важно да имаме добри отношения помежду си. Знам, че Акрапович също е работил в Хърватия. Утре ще тестваме нашите отбори един срещу друг. След мача ще се поздравим. Аз като по-млад треньор мога да се науча от Бруно Акрапович. Той е оставил доста сериозна следа в България. Винаги ще се стремим да сме от страната на силните и да поемаме инциативата. В шаха разчиташ само на себе си, но във футбола имаш отбор от хора, всеки със своите силни страни и проблеми. Мисля, че не можем да сравняваме футбола с шаха. Не трябва чак толкова голямо значение да се отдава на треньорите. Все пак играчите ще играят. Оставете футбола на футбола и шаха на шаха. Ако харесвате толкова много шаха, да направим една партия с Акрапович“, заяви той преди мача.

Специалистът е на мнение, че двубоят в Разград няма да реши титлата, защото след него има още много мачове. „Мисля, че съм гъвкав в тактическо отношение и харесвам да променям тактиките по време на мача. Уважавам всички стилове на игра и всеки може да решава как да действа. Аз също съм играл с трима защитници. За мен „Лудогорец“ е отбор, който трябва да доминира, а не да мислим да не допуснем гол и след това дали ще вкараме. За да спечелиш лигата, трябва да се концентрираш във всеки един мач. Никой няма да ни даде двойни точки, ако спечелим утре”, каза още Дамбраускас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html