понеделник, 29 април 2024 г.

Шефът на „Голдман сакс“ отказа да работи от вкъщи

Директорът на „Голдман Сакс“ Дейвид Соломон отказа да работи дистанционно и определи този тип дейност като „разсейване“, предаде Би Би Си. Той  подчерта, че една от най-авторитетните финансови институции в света през 2020 г. е действала с по-малко от 10% от персонала си в офисите.

Работата от вкъщи не съответства на корпоративната култура на „Голдман  Сакс“, подчерта директорът, което противоречи на политиката  на множество фирми, смятащи, че това може да продължи вечно. „Мисля, че за бизнес като нашия това не е идеално. Това е отклонение, което ще коригираме възможно най-скоро“, каза Соломон пред конференция. Той е  разтревожен от факта, че 3000 „новобранци“ са дошли да се учат в компанията дистанционно, което не дава нужната квалификация.

В банковия сектор Дейвид Соломон не е сам. Много негови колеги смятат, че след ваксинирането служителите им ще могат да се завърнат към нормален ритъм на работа. От друга страна технологичните компании  нямат проблем с дистанционната работа. Microsoft, Facebook  и Twitter съобщиха, че служителите им имат опцията завинаги да работят от вкъщи. Facebook предположи, че половината от служителите й могат да работят  дистанционно от пет до десет години, но ще получават съответно по-ниско заплащане.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html