събота, 4 май 2024 г.

„Ман Сити“ записа 19-а поредна победа, Гуардиола недоволен

„Манчестър Сити“ спечели с 2:0 гостуването на „Борусия“ (Мьонхенгладбах) от 1/8-финалите на Шампионската лига и направи голяма крачка към следващата фаза от елиминациите. Победната серия на „гражданите“ продължи с 19-и пореден успех, като беше запазена и поредната суха мрежа, а попаденията отбелязаха Бернардо Силва и Габриел Жезус.
„Като цяло контролирахме мача. За съжаление не бяхме достатъчно прецизни в атака. Това е нещо, което трябва да подобрим, особено в този турнир. Трябва да бъдем по-точни в завършващата фаза. В този турнир трябва да си перфектен, за да си сигурен, че ще продължиш напред“, заяви наставникът на „гражданите“ Пеп Гуардиола. Испанецът не е съгласен, че тимът му е основен фаворит за спечелване на турнира.
„Когато гледам „Байерн“, не съм сигурен, че ние сме фаворити. Но сега трябва да мислим за мача с „Уест Хем“ след три дни. Ако хората казват, че сме фаворити, ще трябва да го приемем. Но да не забравяме, че говорим за отбор, който в цялата си история е стигал до 1/2-финал веднъж“, каза още наставникът.

В Бергамо местният „Аталанта“ загуби с 0:1 от „Реал“ (Мадрид) след късен гол на Ферлан Менди (86). Домакините играха с човек по-малко от 17-ата минута, когато с директен червен картон бе изгонен Ремо Фройлер.
„Футболистите на „Аталанта“ са много силни физически и се справиха много добре в защита. Постигнахме добър резултат, а това е най-важното. Не мисля, че имаме проблем с креативността в атака, тъй като вкарахме и в същото време не получихме гол. Липсваха ни доста играчи, но смятам, че сме на прав път. Стояхме добре в защита и не дадохме никакви възможности на съперника“, бе коментарът на треньора на „белия балет“ Зинедин Зидан. „Това бе труден сблъсък, но накрая резултатът е добър. Не показахме най-доброто, когато останахме 11 срещу 10, но най-важен е резултатът и особено голът на чужд терен. Да не забравяме, че има и реванш, в който отново трябва да играем за победа“, сподели още французинът.
Реваншите са на 16 март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html