петък, 3 май 2024 г.

Депутат от ГЕРБ се еманципира месец преди края на парламента

Владислав Николов – депутат от ГЕРБ, е напуснал парламентарната група на партията. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание в сряда.

Ето го Владислав Николов, който 4 години бе абсолютно неизвестен. Снимка Интернет

Заявката на Николов, чието име не се бе чувало досега освен при поименната проверка на депутатите, идва едва месец преди разпускането на парламента, чието последно заседание е насрочено за 25 март, както и малко повече от месец преди изборите на 4 април. Мотиви за постъпката си Николов не е представил или поне Караянчева не съобщи за такива.

Последният депутат, който напусна групата на ГЕРБ в настоящия парламент е Джема Грозданова. Впоследствие стана ясно, че тя се е присъединила към групата политици около бившия зам.-шеф на партията Цветан Цветанов, който впоследствие учреди собствена формация – „Републиканци за България”.

Самият Николов беше областен координатор на партията в Плевенско, но в средата на 2019 г. беше изместен от Мирослав Петров. Тази рокада беше последица от слабите резултати на редица структури на ГЕРБ на евроизборите по-рано същата година, които ядосаха  партийния водач Бойко Борисов и той се закани да ги „чисти“. Тогава се заговори и че Николов е сред приближените до Цветанов. А след като стана ясно, че бившият заместник на Борисов ще прави партия, се понесоха слухове, че депутатът ще бъде сред герберите, които ще го последват в новото му политическо начинание. Николов обаче реши да се еманципира едва сега.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html