събота, 4 май 2024 г.

Маските остават задължителни и след пандемията?

Световната здравна организация ще предложи на властите във всяка отделна държава да направят носенето на маски задължително и след като премине пандемията от коронавирус. Това става ясно от доклад на експерти, части от който бяха разкрити от главния епидемиолог на САЩ Антъни Фанучи. Според него носенето на предпазни маски в обществени места ще трябва да бъде задължително поне до края на следващата година. „Пандемията ще придобие локален характер и на места ще има избухване на кризи“, заяви Фанучи. Според него това ще продължи още дълго време, но масовото ваксиниране ще позволи на властите постепенно да премахнат ограниченията.

Преди него президентът на САЩ Джо Байдън обеща почти всички американци да се ваксинират до края на юли. „Ние ще получим 300 милиона дози от ваксините и това ще е достатъчно, за да се ваксинират всички жители на страната“, каза Байдън.

По данните на университета „Джон Хопкинс“ в Щатите има най-много установени случаи на коронавирус в света и най-висока смъртност. До 21 февруари в САЩ са регистрирани 28 милиона заразени и близо 500 000 починали.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html