събота, 4 май 2024 г.

„Интер“ прегази „Милан“ на път към титлата

„Интер“ спечели с 3:0 дербито срещу „Милан“ и направи голяма крачка към титлата в Италия. „Нерадзурите“ имат аванс от четири точки на върха в класирането.

Още в петата минута Лукаку центрира към Мартинес и аржентинецът с глава даде аванс на „Интер“. До края на полувремето момчетата на Антонио Конте бяха по-добри на терена, но резултатът не бе променен до почивката.
След нея дойдоха силните минути на „Милан“, но Хандамович бе блестящ на вратата и отрази удари на Ибрахимович и Тунали. Точно когато натискът на росонерите бе най-силен, „Интер“ нанесе нов решителен удар. Добра атака от ляво завърши с чудесни подавания между Ериксен Перишич и Мартинес и аржентинецът вкара втория си гол в мача. Класиката оформи Лукаку.

“Първият гол беше тежък удар по нас. Трябваше да направим повече, но заслужавахме да вкараме през второто полувреме. Дали съм разочарован от Златан? Нападателите са зависими от представянето на отбора. Той сам поиска да бъде заменен, защото получи крампа. През първото полувреме ни беше трудно да се доближим до тяхното наказателно поле, въпреки че създадохме няколко положения. През втората част имахме повече точни удари, като Самир Ханданович направи ключови спасявания. Седмицата беше трудна, но ще реагираме“, обяви треньорът на „Милан“ Стефано Пиоли.

“Моите играчи заслужават похвалите, те напълно бяха водещите фигури на терена. Много съм щастлив, защото добре подготвихме мача. Добре е, че се възползвахме максимално от нашите възможности срещу силен отбор. Милан и Стефано Пиоли заслужават похвали за това, което са постигнали. Посвещаваме победата на нашите фенове. Побиха ни тръпки от тяхното посрещане пред стадиона, което ни даде още по-голяма отговорност. Когато побеждаваш преки съперници, самочувствието ти нараства. Днешният успех потвърждава, че се подобряваме. Трябва да продължим по този път. Добрите резултати ни помагат и така е по-лесно да накарам футболистите ми да разбират моите идеи“, обяви наставникът на Интер Антонио Конте.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html