неделя, 28 април 2024 г.

Джокович – Медведев е финалът на Australian Open

Даниил Медведев е вторият финалист на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия. Руснакът записа убедителна победа в три сета над Стефанос Циципас и за пръв път достигна до мача за трофея в Мелбърн. Това бе 20-а поредна победа за Медведев във всички турнири, като 11 от тях са срещу тенисисти от Топ 10 на световната ранглиста.

В битката за титлата Медведев ще се изправи срещу Новак Джокович, който ще играе за своята трета поредна и общо девета титла на Australian Open.

В първата част московчанинът игра със самочувствие, проби за 3:2 и не позволи да бъде застигнат. Следващия сет също беше за 25-годишния Медведев след брейкове за 2:1 и 5:2. В този момент Циципас изглеждаше гроги на корта. В третата част Даниил отново проби, а после имаше две възможности за 4:1. Гръцкият тенисист събра всичките си сили, и успя да върне брейка. В 11-ия гейм Медведев проби след феноменален минаващ удар от бекхенд. След това сервираше за място на финала. Поведе с 40:0 и реализира втория.

Руснакът постигна 46 печеливши удари, от които 17 аса, срещу 21 непредизвикани грешки. Циципас записа 19 уинъра и 30 грешки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html