петък, 3 май 2024 г.

10 от „Звезда“ измъкнаха равен на „Милан“ в 93-тата минута (обзор)

„Цървена звезда“ измъкна 2:2 от „Милан“ в 1/16-финален мач от Лига Европа. „Звездашите“ на два пъти изоставаха в резултата, а в 77-ата минута останаха с човек по-малко на терена. Въпреки това сръбската селекция се добра до изравнителен гол в 93-ата минута на мача и запази шансове за класиране напред в турнира.

В 44-аата минута отбраната на „Звезда“ капитулира! Радован Панков си вкара автогол след хубав и остър пас на Кастейехо отдясно на нападението. В 53-ата Канга изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Романьоли. Шест след това Панков се превърна в антигерой за своите, след като събори Тео Ернандес в наказателното поле, а испанският бранител сам реализира отсъдената дузпа. В 77-ата домакините останаха и с човек по-малко заради втори жълт картон на Родич. Въпреки наглед отчайващата ситуация, „звездашите“ не паднаха духом, а безспорният антигерой за домакините Панков се реабилитира по най-добрия начин – с изравнителен гол в добавеното време.

„Манчестър Юнайтед“ спечели с 4:0 срещу „Реал Сосиедад“ в първия 1/16-финал от Лига Европа. Испанският тим беше принуден да посрещне своя противник на неутрален терен в Торино, тъй като властите в Испания не позволиха срещата да се изиграе на тяхна територия поради протоколите свързани с пандемията от COVID-19. Две попадения за „червените дяволи“ заби Бруно Фернандеш, по едно добавиха Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс. Така англичаните на практика обезсмислиха реванша.

„Тотнъм“ пък надви с категоричното 4:1 „Волфсбергер“. В 13-ата минута Гарет Бейл намери отлично Хю-Мин Сон и кореецът заби топката в долния ляв ъгъл. Малко преди половин час игра „шпорите“ удвоиха. Бейл беше намерен в наказателното поле и от точката за дузпа завърши перфектно. В 34-ата Лукас покачи на 3:0 след отличен индивидуален пробив. В 55-ата минута Волфсбергер върна един гол от дузпа, но крайното 4:1 оформи Винисису в 88-ата.

РЕЗУЛТАТИ

„Брага“ – „Рома“ 0:2
„Краснодар“ – „Динамо“ (Загреб) 2:3
„Олимпиакос“ – ПСВ 4:2
„Реал Сосиедад“ – „Манчестър Юнайтед“ 0:4
„Славия“ (Прага) – „Лестър“ 0:0
„Волфсбергер“ – „Тотнъм“ 1:4
„Йънг Бойс“ – „Байер“ (Л) 4:3

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html