петък, 3 май 2024 г.

Вижте съдията, който пусна жесток убиец на свобода

Съдия Ангел Гагашев

Бургаският съдия Ангел Гагашев е виновник жестокият убиец Динко Вълчев да изчезне, вместо да излежава вече присъдата си. Магистратът е постановил парична гаранция от 1000 лева за килъра, който се възползвал от временната свобода, за да духне в неизвестна посока и да избяга от 18-годишната присъда. В момента убиецът Динко Вълчев е обявен за национално издирване.

Според бургаската медия Флагман.бг до тази фатална грешка Ангел Гагашев е с безупречна биография и е известен като строг и справедлив съдия. Преди две години той вкарва за 17 години в затвора пияния шофьор Владимир Колев, прегазил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско. Тогава съдия Гагашев постъпва смело и печели обществените симпатии, но в случая „Динко Вълчев“ допуска груба грешка, която позволява на един доказан убиец да избяга от правосъдието, може би завинаги.

На 16 юни миналата година съдебен състав, председателстван от Ангел Гагашев, и с участници двама съдебни заседатели изчита присъда №145/2020 година, постановяваща 18-години затвор за Динко Вълчев, който е признат за виновен в жестокото убийство на Бехчет Исмаил-Мечо.

Убиецът Динко Вълчев само един ден е с белезници и после духва в неизвестна посока

Действията на подсъдимия са достойни за филм на ужасите. Той не просто убива жертвата си, а дърпа тялото му с колата си до старо сметище край село Изворище и сле3д това го изгаря. Впоследствие разхвърля останалите тленни останки край Банево, а колата на Мечо нарязва за старо желязо, прикривайки най-дребните следи. Динко е закован след отлична работа на прокуратурата и е осъден на 18 години затвор. Вместо да бъде задържан под стража още в съдебната зала, той е пуснат под гаранция с мотив, че досието му било чисто.

Още на следващия ден наблюдаващият прокурор обжалва мярката за неотклонение пред Апелативния съд и е наложена забрана на Вълчев да напуска страната. Магистратите от втора инстанция постановяват през юли миналата година постоянен арест за Динко Вълчев, но зловещият убиец така и не е открит. Според службите той със сигурност не е напускал страната, но предвид скотския си начин на живот, който и преди това води, може да оцелява години с много ниски доходи в слабо населени места, представяйки се под друга самоличност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html