събота, 4 май 2024 г.

Формула 1 иска още един старт в САЩ

Добавянето на второ състезание в САЩ продължава да бъде един от приоритетите пред Формула 1 в близко бъдеще, обяви изпълнителният директор на компанията собственик „Либърти медия“ Стефано Доменикали.
Формула 1 планираше да проведе уличен старт в Маями през 2021 г. и постигна договорка за това още през 2019-а, но серия от протести на местното население предотвратиха плановете. Така в календара за сезон 2021 присъства единствено Гран при на САЩ на пистата в Остин, Тексас.
„Америка продължава да бъде един проект, по който работим, при това усилено. Силно се надявам, че скоро ще можем да ви дадем положителен отговор. Няма съмнение, че целта е да има два старта в САЩ“, каза Доменикали пред Autosport.
Два от вариантите, които се обсъждат, са Лас Вегас и Индианаполис.

В същото време се разбра, че пистата в Бахрейн ще приеме тестовете на отборите във Формула 1 в периода 12-14 март. Предсезонните тренировки в Барселона в първите дни на следващия месец са отменени заради пандемията от коронавирус, а първият кръг от новия шампионат ще се проведе точно на пистата „Сахир“ на 28 март. Състезателите, механиците и целите тимове ще имат възможност да пристигнат по-рано в Манама и да се подготвят за първия кръг от новия сезон. Първенството във Формула 1 винаги започва в Австралия, но извънредната обстановка в целия свят през последните близо 12 месеца налага промяната. „Трите дни в Бахрейн ще бъдат единствената възможност за отборите да изпробват новите си болиди преди старта на кампанията“, заявиха организаторите в сряда.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html