събота, 4 май 2024 г.

Ресторантите остават затворени и след 1 март?

Резултат с изображение за „щаб“

Националният оперативен щаб е поискал спешна среща с премиера, на която да се обсъдят мерките срещу пандемията от коронавирус и по-специално нареждането да се отворят заведенията и ресторантите от 1 март. Според различни източници преди два дни Бойко Борисов вече се е срещнал с част от щаба, където се е разисквало дали е правилно да отпаднат част от мерките. Срещата се е провела преди два дни и на нея премиерът не показал склонност да промени решението си, твърди „Марица“. Ако данните продължат да бъдат толкова тревожни обаче, възможно е заповедта да бъде отменена.

В момента България гони критичната граница от 200 заболели на 100 000 население. Ако бариерата бъде прехвърлена, е възможно да се стигне до нов взрив на заболелите. Очаква се на срещата да присъства и Ваксинационният щаб, който да докладва как върви ваксинирането на населението. Възможно е правителството да отпусне средства за разяснителна кампания сред населението, което засега не кипи от желание да си слага ваксини.

Хора от Националния оперативен щаб заявиха пред anteni.bg, че те няма как да влияят на решенията на кабинета, но при рязък скок на заразените неминуемо ще се стигне до нов локдаун, още по-тежък. Любопитното е, че шефът на щаба генерал Венцислав Мутафчийски е привърженик на редуването – постоянно затягане и разхлабване на мерките.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html