събота, 4 май 2024 г.

Гришо заработи половин милион в Мелбърн, Тийм му пожела титла

Доминик Тийм и Григор Димитров демонстрираха огромното уважение един към друг след приключване на 1/8-финалния им сблъсък в Мелбърн.
Шампионът от US Open 2020 отказа да се оправдава за слабата си игра в третия сет и отправи страхотно пожелание към Григор.

„Наистина се надявам да направи страхотен поход в Големия шлем, той определено заслужава титла. Не искам да се оправдавам, просто не съм машина, колкото и да ми се иска. А на такова ниво, ако не си 100% на корта, могат да се получат и такива резултати. Точно това се случи и днес, но пък и той просто е страхотен играч“, каза Тийм, който още преди началото на двубоя бе отчел превъзходството на Димитров на бързите настилки, каквито са в Австралия.

Първата ни ракета пък си заработи 525 000 долара от наградния фонд с достигането до 1/4-финалите.

Той ще вземе участие на тазгодишното издание на турнира от категория ATP 500 в Акапулко. Това стана ясно след като организаторите обявиха имената на част от играчите, които ще се изявят на надпреварата в Мексико.
Първата ни ракета игра на турнира и миналата година и се представи много силно, елиминирайки Стан Вавринка по пътя към полуфинала. В сблъсъка за място в заключителния сблъсък Димитров загуби с 3:6, 2:6 от Рафаел Надал, който впоследствие триумфира с титлата.
Българинът далеч няма да е единственото голямо име в схемата в Акапулко. Участие ще вземат още световният №7 Александър Зверев, финалистът на „Уимбълдън“ за 2016 г. Милош Раонич, двукратният финалист от Големия шлем Кевин Андерсън и втората ракета на Италия Фабио Фонини.
Надпреварата, която се играе на открити твърди кортове, ще се проведе от 15 до 20 март, а наградният фонд на турнира е малко над $1 млн.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html