събота, 4 май 2024 г.

Цветан Цветанов: Павел Вълнев даде на партията 1 милион, нека и други да дадат

Неотдавна Павел Вълнев в интервю за Миролюба Бенатова каза, че българин му помогнал да си купи 100 тира, а Цветан Цветанов пък обяви, че двамата се запознали по време на негово интервю пред BIT. От едно интервю станали крепки семейни приятели

Цветан Цветанов получавал средна за американските стандарти заплата от работодателя си Павел Вълнев, но не пожела да я разкрие в интервю пред Антон Хекимян по Би Ти Ви. Бившият втори в ГЕРБ се опитва да убеди българите, че не е натрупал несметно богатство от  политиката, че братя Вълневи са много оправни бизнесмени, забогатели незнайно как в Щатите и че той и Павел Вълнев са се запознали, когато Цветанов участвал в предаване на телевизия BIT, а не далече по-рано. После станали семейни приятели и Павел Вълнев се включил в политическия му проект „Републиканци за България“.

„Преди да се включи в проекта, поиска да му гарантирам, че нямам зависимости от ДПС и други. Поканете го него, защото ще е по ясен с отговорите, които му задавате“, препоръча Цветанов, каквото и да означава последното, което искаше да артикулира бившият втори в ГЕРБ.

Основната част от средствата на новата партия били от дарения на Павел Вълнев. Семейството му и приятелите на Вълнев превели близо 1 милион лева в сметката на Републиканци за България. „Надявам се да направи още по-големи дарения в хода на кампанията“, непринудено допълни собственикът на луксозни имоти в столицата.

Цветанов покани и други богати българи от чужбина да се включат. „Ще се радвам и други богати българи да участват в този процес, в която нормалност искаме да направим“, изстреля в свой стил физкултурникът.

„Аз ще съм изпитание за социолозите, които не ми дават шансове да вляза в парламента. Не само ще влезем в парламента, но и ще бъдем незаобиколим фактор“, закани се Цветанов, който заяви, че щял да подпомага средния и малък бизнес, забравяйки на какъв терор и натиск подлагаше същия този среден и малък бизнес, докато беше министър на вътрешните работи в първото правителство на ГЕРБ.

И в тази медийна проява Цветанов не пропусна да атакува досегашните си колеги от ПП ГЕРБ, чийто заместник-председател беше допреди две години. Как се дават държавните поръчки, попита Цветанов, но него никой не го попита той раздавал ли е поръчки и как негови кметове и сегашни партийни функционери попаднаха в полезрението на разследващите органи и прокуратурата.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html