събота, 4 май 2024 г.

Вежди Рашидов: Ако Борисов се кандидатира за президент, ще спечели

„Бойко Борисов е опитен политик, аз лично смятам, че той може да се кандидатира за президент и да затвори големия шлем. Той разбира външната политика и бързо се сприятелява, което е много важно качество. Аз искам да спечели Борисов и ще спечели, защото ще бъде полезен за България, а аз искам държавата да е добре, не виждам защо той да не спечели, ако се кандидатира“?

Това каза по NOVA NEWS Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание.

„Само като чуя наименованията на коалициите си представям какво шоу с идиоти ще бъде. Там, където се коват съдбите на хората, този панаир ми е малко в повече. В политиката всичко е възможно. Бойко показа едно много майсторско умение да управлява в коалиция. В България да плюеш е професия. Бездарниците стават известни като плюят известните“, подчерта Рашидов и добави: „Шоуто не е за парламента“.

Причината да се дадат парични награди за изключителни български артисти съм аз. Те карат много тежки старини. Тези кумири на българската нация живееха с по 300 лева, заяви председателят на Комисията по култура и медии в НС. „Видях, че много от тях не живеят добре с малки пенсии. Това не се помощи, не са пенсии, това са награди, които те заслужават“, категоричен бе той.

Българските творци са горди хора, не дадохме помощи, за да не ги унижим. Като министър се поинтересувах къде са документите, въз основа на които са се осигурявали артистите по онова време. Никъде не намерихме един ред за изгорели документи на Концертна дирекция, разкри той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html