петък, 3 май 2024 г.

Без тенис публика в Австралия в следващите 5 дни

Ден №5 от Australian Open 2021 ще бъде последният поне до заключителните етапи на турнира, в който ще има фенове по трибуните. От 23:59 часа местно време днес щатът Виктория влиза в петдневна карантина заради клъстър на COVID-19 в Мелбърн.
Новите случаи на коронавирус, свързани с хотел Holiday Inn на летището, вече са 13, като 5 от тях са на местни жители. Всички те са заразени с британския щам на вируса, който се счита за много по-заразен.

Заради това местното правителство взе решение да се върне към четвърти етап на ограниченията за следващите 5 дни. Това означава, че турнирът ще продължи, но без публика поне до 1/4-финалите.

Четвъртата фаза на ограниченията означава, че местните могат да напускат домовете си само по четири причини – медицинска помощ, пазаруване на основни храни, работа и физически упражнения в рамките на два часа дневно.

Професионалните спортни състезания, включително Australian Open, ще продължат по план, но без хора по трибуните.

Това не е добра новина за първата ни ракета Григор Димитров, който се радва на страхотна подкрепа от страна на сънародниците ни в Мелбърн. „Българи, юнаци!“ и „Сърце, душа за България!“ огласяха всеки корт, на който играе хасковлията от началото на турнира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html