събота, 4 май 2024 г.

Разследват още трима за смъртта на Марадона

Аржентинското правосъдие добави към разследването на причините за смъртта на футболната легенда Марадона още трима души. Това са психологът Карлос Диас, който лекува играча в месеците преди смъртта му и двама медицински асистенти – Дахиана Гизела Мадрид и Рикардо Алмирон. Информацията е потвърдена от източници от прокуратурата на Сан Исидро, съобщава „Дойче Веле“.

Психологът и медицинските асистенти се присъединяват към разследването за небрежност при лечението на Марадона, което може да доведе до квалификация „умишлено престъпление“ , при което също се разследват неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.

По отношение на Диас обвинението казва, че разполага с доказателства, че от миналия октомври той е играл важна роля в грижите на Марадона, макар и под управлението на Косачов. Последната също е разследвана за предполагаема „идеологическа лъжа“, за това, че е писала рецепти и медицински свидетелства, без да е преглеждала футболния гений.

Разследването на медицинските асистенти е свързано с факта, че според източници от обвинението те са могли да забележат ситуацията, довела до смъртта му, ако са контролирали по някакъв начин по-сериозно състоянието му.

Футболната легенда почина на 25 ноември от инфаркт, на 60-годишна възраст. Властите не изключват насочването към други предполагаеми извършители, тъй като са получени доказателства в тази посока. Прокурорите вече поискаха съдията по делото да разреши достъп до мобилните телефони на Марадона, които са иззети от дома му в деня на смъртта. Междувременно се планира да се призове и готвача на звездата.

На фона на всичко това разприте за наследството на Дон Диего продължават. Отново на дневен ред е уникалния пръстен на легендарния футболист, за който адвокатите настояват да бъде предаден и включен в делото за разпределение на наследството.
Бижуто, за което вече ви информирахме, е на стойност 300 000 долара и е в неизвестност след смъртта на Марадона. Всички роднини, които имат претенции към наследството, твърдят, че бижуто е у дъщеря му Джанина. Самата тя обаче отрича и дори отправи послание, че се страхува за живота си.
„Ако ме убият, докато търсят пръстен, който нямам, да знаете, че всички са замесени“, написа Джанина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html