неделя, 28 април 2024 г.

Стивън Кинг дари 6500 долара, за да бъде издадена ученическа книга

Група млади автори издават книга с помощта на един от най-прочутите писатели на планетата и майстори на ужаса – Стивън Кинг, предава БТА.
Фондацията на автора поема 6500 долара от разноските по отпечатването на 290-страничен ръкопис на ученици, участвали в програма на училище Фаруел.
Децата развили свои версии на разказа „Fletcher McKenzie and the Passage to Whole“ за момче от Мейн на Гари Савидж, в които отразяват преживяванията и размислите си по време на пандемията от новия коронавирус.
Директорката на училището Аманда Уинслоу заяви, че се гордее с постиженията на учениците и благодари на Савидж, който напътствал участниците и на библиотекарката Кати Мартин.
Местни организации са подкрепили с дарения програмата за творческо писане в училището.

Стивън Кинг днес е един от най-известните и продавани писатели на планетата. Неговите побиващи тръпки истории най-често разказват за обикновени хора – семейства от средната класа, деца, писатели – замесени в зловещи и обикновено свръхестествени преживявания. Кинг е познавач на хорър жанра, както проличава в книгата „Танц на ужаса“, в която описва развитието на литературата и филмите от този жанр.

Екранизациите „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за „Оскар“ в категорията „Най-добър филм“.

Продажбите на книгите на Кинг са около 300 – 350 милиона копия.

Кинг получава Националния медал на изкуствата за 2014 г. на церемония в Белия дом на 10 септември 2015.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html