понеделник, 29 април 2024 г.

Официално: Хамилтън остава в „Мерцедес“ до края на 2021 г.

„Мерцедес“ официално обяви новия договор с действащия световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Споразумението между двете страни е до края 2021 г.

Едно от най-успешните партньорства в света на спорта продължава за девети пореден сезон.

„Радвам се, че се отправям към деветия си сезон със съотборниците си в „Мерцедес“. Екипът ни постигна невероятни неща заедно и с нетърпение очакваме да надграждаме успеха си още повече, като непрекъснато се стремим да се усъвършенстваме както на пистата, така и извън нея. Също така съм твърдо решен да продължа пътуването, което започнахме, за да направим автомобилния спорт по-разнообразен за бъдещите поколения и съм благодарен, че „Мерцедес“ изключително много подкрепи моя призив за справяне с този проблем. Горд съм да кажа, че полагаме тези усилия още тази година, като стартираме благотворителна фондация, посветена на разнообразието в спорта. Вдъхновявам се от всичко, което може да изградим заедно и нямам търпение да се върна на пистата през март“, коментира Хамилтън.

„Винаги сме били съгласни с Люис, че ще продължим заедно, много необичайната година, която имахме през 2020 г., отне известно време, за да завършим процеса. Заедно решихме да удължим спортните си отношения за още един сезон и да започнем по-дългосрочен проект, който да направи следващата стъпка в общия ни ангажимент за по-голямо разнообразие в нашия спорт. Рекордите на Люис стоят редом с най-доброто, което спортният свят е виждал. Той е ценен посланик на нашата марка и нашите партньори. „Мерцедес“ и Люис написаха история в моторния спорт през последните 8 сезона и ние сме гладни да се състезаваме и да добавим още глави към нея“, сподели изпълнителният директор и ръководител на екипа на Мерцедес Тото Волф.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html