петък, 3 май 2024 г.

Протестиращи настояват Мая и Отровното трио да си сменят името

Мая Манолова и Отровното трио да сменят името на коалицията си. За това призоваха протестиращите в така наречения Триъгълник на властта. Според тях не е редно емблемата на антиправителствените протести, които продължават 214 дни, да бъде използванd. Протестиращите изразиха опасение, че може да бъдат обвинени в предизборна агитация.

Въпреки че вече никой не обръща внимание на призивите за оставка, за пореден път малобройните протестиращи обявиха, че искат изборите да се проведат, но след като правителството на Бойко Борисов падне и след като главният прокурор Иван Гешев напусне поста.

Шествието се спря пред сградата на „Информационно обслужване“. Там хората настояха до изборите председателят му Михаил Константинов да подаде оставка, както и за уеднаквяване на списъците на ГРАО и за гласуване, за да бъдат изчистени т.нар. „мъртви души“.

В началото на протеста беше прочетен призив за митинг-шествие на 19 февруари до лобното място на Васил Левски в София по случай годишнината от обесването му, а протестиращите призоваха президента Румен Радев да подкрепи шествието, което ще започне в 16:30.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html