петък, 3 май 2024 г.

ГЕРБ не иска „Да, България“ за партньор преди изборите

Бойко Борисов и Румен Христов

„Листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро“, каза вицепремиерът Томислав Дончев, но коментира, че няма да се изненада, ако самият той бъде водач на листа. Според него листите ги редят членовете на партията, като в централата се съобразяват със становищата на местните ръководства. Дончев каза още, че е редно премиерът Бойко Борисов да бъде водач на листа.

Вицепремиерът не изключи предизборно споразумение със СДС и отрече да са водени разговори за коалиция с „Да, България“.

„Да се водят коалиционни разговори, без да се е произнесъл суверенът, е нелепо. Трудно ми е да си представя партньорство, различно от това, което сме имали до момента“, коментира пред бТВ Дончев.

Рано е да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. Според вицепремиера е странен анонсът на Румен Радев за президент 9 месеца преди изборите.

„Маневра в сложните отношения между президентството и БСП. Много рано е да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, нашата тема са парламентарните избори. Имаме достатъчно личности с подкрепа и опит, които да се кандидатират“, каза Дончев и не изключи бъдещият кандидат да бъде и жена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html