събота, 4 май 2024 г.

Илияна Йотова във война с Корнелия Нинова за листите

Илияна Йотова открила фронт срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, разкриха за anteni.bg хора от кухнята на червената централа. Вицепрезидентката била ядосана по простата причина, че две нейни протежета не намерили места на водещи позиции в листите на БСП. Това било причината Йотова да се ядоса и да смрази отношенията си с председателя на социалистите.

Не е тайна, че крехкият баланс между партийното ръководство и Йотова се поддържа от Румен Овчаров, който е един от двигателите за политическата кариера на Йотова. Бившият кадър на Българската национална телевизия проби по времето, когато председател на БСП беше Георги Първанов. Стари кадри от левицата припомнят как по онова време тя важничеше и ходеше под ръка с родения в село Сиришник политик, демонстрирайки близост. После свръхамбициозната Илияна се възползва и от приятеля си Румен Овчаров, който се погрижи тя да стане на няколко пъти депутатка.

В най-новата история, когато стана ясно, че Румен Радев ще бъде кандидатът на БСП за президент, Корнелия Нинова реши да изстреля Йотова за негово вице. Тогава слуховете гласяха, че това се случва, защото напористата Йотова искала лидерския пост в партията и Нинова решила да парира още един мераклия.

Миналата година на всички направи впечатление, че Корнелия Нинова не присъства на пищната сватба на сина на Йотова в Правец. Това събитие се прочу със скандалната снимка на Румен Радев и олигарха Георги Гергов, които бяха на една маса на тържеството.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html