събота, 4 май 2024 г.

Партията на Слави Трифонов ще решава за коалиции след изборите

Партия „Има такъв народ“ няма да се коалира в Парламента с партиите от статуквото. Едва след изборните резултати ще се реши с кои от другите политически сили ще преговаря. Това заяви в Шумен зам.-председателят на формацията Тошко Йорданов и призова за висока избирателна активност.
Мажоритарен избор в два тура, един лев партийна субсидия и електронно гласуване са приоритетите на партията, от които тя няма да отстъпи при евентуални преговори с други политически формации, категорично обяви Йорданов:
„Евентуално могат да влязат в Парламента като нови формации, освен нас „Демократична България“ и, може би, организацията на Мая Манолова и Отровното трио. Дали ще се случи, не знам. Но, ако се случи, може да има разговори с тези нови формации. Но те стартират от мажоритарен избор в два тура, един лев субсидия и електронно гласуване. Оттук стартират разговорите! Това е нещото, от което няма мърдане“.
Кандидатите за народни представители ще бъдат нови лица, несвързани с досегашния политически живот, обявиха още от партията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html