събота, 4 май 2024 г.

Валери Симеонов: Изненадан съм от решението на ВМРО

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че е изненадан от решението на ВМРО да напусне „Обединени патриоти“ и да се яви самостоятелно на изборите на 4 април. Според него от този мандат „Патриотите“ излизат много доволни, защото са свършили доста работа в Парламента.

В политиката колкото по-малко чувства, толкова по-добре. Дали съм изненадан от решението на ВМРО, да изненадан съм. В патриотичната общност НФСБ се е представял добре още от самото създаване до момента на изборите. Мисля, че с нашата последователна политика и с постигането на реални цели, ще спечелим хората, заяви пред БНТ Валери Симеонов.

Той отрече да има нещо сбъркано в коалицията „Обединени патриоти“, но отбеляза коренно различното поведение на „Атака“, което не се е вписало в общата хармония на „Патриотите“ като коалиция. Симеонов говори и за вариантите за коалиция на НФСБ с някои от останалите партии или движения, които ще се явят на парламентарните избори:

Ние до вчера, преди да разберем решението на ВМРО, не сме мислили за коалиция с други партии. Сега стягаме структурите и започваме подготовка за изборите. До момента нямаме каквато и да е била оферта от други партии. Отворени сме за разговори с всички, освен с ДПС. И с БСП няма какво да си говорим. Но повтарям, изненадан съм от решението на ВМРО. Буквално до онзи ден щяхме да се явяваме заедно. Но това си е тяхно право.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html